• écht duurzame stoffen: gots biologisch katoen
  • gratis verzending vanaf €55 België & €65 Nederland
  • <14h besteld, vandaag nog verzonden (op werkdagen)
  • zie contactpagina
  • écht duurzame stoffen: gots biologisch katoen
  • gratis verzending vanaf €55 België & €65 Nederland
  • <14h besteld, vandaag nog verzonden (op werkdagen)
  • zie contactpagina

Wie zit er achter Sew4Planet?

Ik ben Kathleen, 39 jaar en trotse mama van twee prachtige kindjes: een zoontje van 7 en een dochtertje van 4. Samen met mijn man wonen we heerlijk landelijk, waar we genieten van de bossen. We houden van de natuur en doen ons best om via onze duurzame lifestyle onze footprint te minimaliseren.

Die duurzame lifestyle is iets waar ik graag mensen wil mee inspireren. Ik wil jou tips geven hoe je zelf eenvoudige (en vaak ook goedkope) stappen kunt maken om je leven op een mooie manier kunt verduurzamen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan je eigen wasmiddel maken! Kleding komt uit een industrie die in de top 10 staat van meest vervuilende industrieën ter wereld. En dat maakt mij verdrietig, dus ik wil er graag iets aan doen! Mijn duurzame missie bestaat erin dat ik mensen wil helpen om zoveel mogelijk zelf te maken, in eerste instantie met wat je al in huis hebt, en in tweede instantie met duurzame materialen. Bedenk daarbij dat je alleen hoeft te kopen wat je echt nodig hebt, want daar begint duurzaamheid én het is ook goed voor je portemonnee!

Duurzame zelfmaakmode

Sew4Planet is naast een stoffenwinkel die biologische en ecologische stoffen aanbiedt, ook dé plek om zelf prachtige kleding te leren maken. Zelf maak ik graag kinderkleding, maar ook voor mezelf, manlief of in huis naai ik regelmatig. Daarbij vind ik het leuk om mijn patroonkennis uit te breiden en steeds meer zelf te tekenen. Sew4Planet biedt daarom biologische stoffen aan die altijd GOTS gecertificeerd zijn. Dat betekent dat jij er niet hoeft over na te denken waar het vandaan komt en of het wel écht duurzame stoffen zijn. Je kunt vertrouwen op mijn belofte dat de stoffen op een manier geproduceerd zijn die goed is voor de natuur én voor de mensen die het produceren.

Katoen

Je hebt bij mij de garantie dat alle katoen in de webshop GOTS gecertificeerd is en dus op biologische wijze geproduceerd wordt, met liefde voor de planeet en mens. Biologisch katoen vergt minder water dan niet biologisch katoen, maar nog steeds veel , wat een nadeel blijft.

Bamboo

Bamboo is een mooi alternatief voor katoen, omdat het groeien van bamboo veel minder vergt van onze planeet dan katoen, bijvoorbeeld water. Het is vaak bacteriewerend en daarom populair voor onderkleding. Daarom zul je hier steeds meer aanvullingen van zien in onze webshop.

Tencel

Net als bamboo is tencel een natuurlijk product wat in opkomst is als alternatief voor katoen. Het is lekker zacht en comfortabel. Houd de webshop in de gaten voor uitbreidingen!