• écht duurzame stoffen: gots biologisch katoen
  • gratis verzending vanaf €55 België & €65 Nederland
  • <14h besteld, vandaag nog verzonden (op werkdagen)
  • zie contactpagina
  • écht duurzame stoffen: gots biologisch katoen
  • gratis verzending vanaf €55 België & €65 Nederland
  • <14h besteld, vandaag nog verzonden (op werkdagen)
  • zie contactpagina

Veelgestelde vragen

Waarom zijn GOTS biologische stoffen duurder dan gewone stoffen?

Biologische stoffen krijgen alleen het GOTS certificaat wanneer er aan strenge eisen voldaan wordt, waaronder het verbod op kinderarbeid en de garantie van een leefbaar loon voor productiemedewerkers. Goedkope stoffen worden bijna altijd gemaakt door mensen die in lageloonlanden in mensonterende omstandigheden moeten werken en leven. Denk bijvoorbeeld aan de boeren die op het land tussen al die gifstoffen werken of arbeiders die in armoede leven. Daarnaast is het productieproces zo ingericht dat er minder aan de aarde onttrokken wordt en worden er geen schadelijke chemicaliën gebruikt, waardoor het rendement lager is en dus de kost ook hoger ligt. Het is de ware kost van stoffenproductie, eigenlijk zijn goedkope stoffen gek als je jezelf erop betrapt dat je denkt "hoe kunnen ze het zó goedkoop maken" dan betekent dat dat er iemand in armoede leeft en zo de echte prijs betaalt.

Wat zijn voor mij de voordelen van GOTS biologische stoffen?

Ze zijn ongelooflijk zacht op je huid en anti-allergeen omdat er geen gebruik is gemaakt van schadelijke chemicaliën, kleurstoffen en pesticiden. Je kan er dus zelf van genieten, maar ook zorgeloos kinderkleding of speelgoed voor je kleintje van maken. De kwaliteit van biologische stoffen is ook top zodat ze lang meegaan na het wassen en ook kleurvast zijn.

Waarom vind ik geen stoffen die alleen Oekotex certificering hebben in de webshop?

Oekotex is een certificaat wat betekent dat de stof op een milieuvriendelijke manier geverfd is, het zegt niets over hoe de stof geproduceerd is. Het is een mooie extra op biologische stoffen, maar op zichzelf zegt het eigenlijk niet zo veel. In de webshop vind je stoffen die écht duurzaam zijn, dus katoen altijd minstens GOTS en bij voorkeur ook Oekotex.

Waarom zou ik stoffen wassen voor ik mijn creatie maak?

Elke nieuwe stof heeft een risico op krimp bij het wassen, daarom is het veiliger als je eerst de stof wast, droogt en strijkt alvorens je patroondelen eruit te knippen en je creatie op maat te maken. Het is natuurlijk zonde als je creatie een maatje kleiner uit de was komt nadat je deze met liefde gemaakt hebt. Krimpen kan tot 10%, houd hiermee rekening bij het bestellen van je stoffen. Heb je bijvoorbeeld voor je patroon 1m stof nodig, bestel dan 1,1m om te voorkomen dat je na het wassen net een paar cm tekort komt.

Let op! PaaPii raadt aan al haar stoffen de eerste keer op 60 graden te wassen, dit is eenmalig.

Waarom zie ik verschillende levertermijnen in de productpagina's?

In principe is alles wat je ziet op voorraad en met 1-2 werkdagen leverbaar, omdat ik 's ochtends alle bestellingen verstuur die de dag ervoor en dezelfde dag vóór 10h besteld zijn. Soms is een stof net uitverkocht en moet ik deze nog bestellen bij de fabrikant, welke het op zeer korte termijn kan leveren aan mij. Ik bundel graag mijn bestellingen omwille van duurzaamheid in het transport. Is dit het geval, dan zet ik de levertermijn tijdelijk een paar dagen langer zodat je niet teleurgesteld wordt als jouw pakketje toch niet binnen 1 dag verstuurd is. Ik bestel wel altijd gelijk stoffen waar ik een order voor krijg, zodat je niet onnodig hoeft te wachten. Je krijgt hier altijd een mailtje over, want ik vind het belangrijk dat je precies weet waar je aan toe bent. Bij een pre-order staat alle relevante informatie in de productpagina.

Ik zie de kleur van de stof niet zo duidelijk op mijn scherm, hoe zit dat?

Het is onmogelijk om een perfecte weergave van kleuren weer te geven op alle schermen. Ik doe daarom mijn best om top kwaliteit foto's te gebruiken met een perfecte belichting. Echter is ieder scherm anders gekalibreerd en kan ik de instellingen van een foto niet instellen op jouw specifieke scherminstellingen. Als je twijfelt over een stof maak ik graag meer foto's voor je, eventueel in combinatie met andere stoffen. En ik geef je graag oprecht advies over hoe de kleur in het echt is.. dus stuur me gewoon een berichtje ;)

Waarom kan ik buiten Nederland en België geen bestelling plaatsen?

Ik houd het graag dichtbij huis ivm duurzaamheid in transport. Wellicht dat ik daar in de toekomst een oplossing voor verzin, maar op dit moment verzend ik alleen binnen Nederland en naar België.

Waarom verzend je met DPD en niet via PostNL?

DPD biedt meer service in haar standaardlevering, door altijd onder handtekening af te leveren en jouw pakketje is verzekerd in geval van verlies. Op deze manier probeer ik ervoor te zorgen dat jouw bestelling altijd goed aankomt of kosteloos vervangen wordt in geval van calamiteiten.

Kan ik ook gratis afhalen?

Woon je in de buurt dan is het natuurlijk zonde om verzendkosten te betalen en het pakketje via distributiecentra in het rond te versturen. Daarom kan je op afspraak afhalen. Let op, mijn winkel heeft geen bezoekadres dus je kan op afspraak aan de deur afhalen, maar niet zomaar langskomen.

Ik ben pas begonnen en begrijp niet zo goed wat de benamingen van de stoffen betekenen.. wat nu?

Ik begrijp heel goed dat vakjargon verwarrend kan zijn, daarom heb ik speciaal voor jou een blog gemaakt waarin in oa. over dit onderwerp een gedetailleerde uitleg geformuleerd heb. Daarnaast kan je ook snel in het hoofdmenu op GOTS bio stoffen klikken, dan krijg je ook een overzichtje met een korte toelichting bij stoffen benamingen.

Ik twijfel of bepaalde stoffen samengaan, kan je voor mij een foto maken?

Maar natuurlijk, dat vind ik zelfs leuk om te doen!

Ik heb een vraag die hier niet tussen staat.. wat nu?

Stuur mij alsjeblieft een berichtje, mailtje, gebruik de chatfunctie,.. ik help je altijd graag!