• écht duurzame stoffen: gots biologisch katoen
  • gratis verzending vanaf €55 België & €65 Nederland
  • <14h besteld, vandaag nog verzonden (op werkdagen)
  • zie contactpagina
  • écht duurzame stoffen: gots biologisch katoen
  • gratis verzending vanaf €55 België & €65 Nederland
  • <14h besteld, vandaag nog verzonden (op werkdagen)
  • zie contactpagina

Wat is Cupro? Duurzame voeringstof!

Cupro is een geregenereerde vezel, gemaakt van katoenlinter (de ultrafijne, zijdeachtige vezels die aan de zaden van de katoenplant kleven nadat deze is geoogst). Katoenlinter is normaal gesproken een afvalproduct van de katoenproductie omdat het niet kan worden gebruikt bij de vezelproductie.

Cupro die wordt gebrandmerkt door de Japanse Asahi Kasei, staat bekend als Bemberg. Asahi Kasei gebruikt zijn gepatenteerde technologieën om de linter die normaal niet als vezel wordt gebruikt, te verfijnen en op te lossen, en om te zetten in pure, geregenereerde vezels - een grondstof die pre-cosumer afval is.

Hoewel Cupro is afgeleid van katoen, is het erg fijn en heeft het niet de ongelijkmatigheid van de dikte die wordt aangetroffen bij natuurlijke vezels.

Cupro is antistatisch, ademend, heeft een uitstekend kleurbehoud en is zacht voor de huid.

Het heeft een zeer glad oppervlak en een lage wrijvingscoëfficiënt, waardoor het soepel glijdt voor een lichte, comfortabele pasvorm.

Cupro heeft een unieke 'perzikkleurige' finish en heeft vaak de look en feel van zijde.

Waarom is Cupro zo duurzaam?

Asahi Kasei vermindert de impact op het milieu met innovatieve technologie en technieken in de productieprocessen van Bemberg Cupro. Ze kregen hoge erkenning voor milieu- en chemische veiligheidspraktijken in hun traceerbare productiesysteem, evenals voor hun bijdrage aan het recyclen van pre-consumer afval.

In 2017 verwierf Bemberg de Global Recycled Standard-certificering van Textile Exchange - een certificering die transparantie en traceerbaarheid van gerecycled materiaal en producten garandeert.

Momenteel heeft Asahi Kasei bijna 100% geen afvalemissies bereikt (99,8% in 2016). Zo wordt het vezelafval van het productieproces in Bemberg hergebruikt als brandstof voor energieopwekking.

Toepassing van Cupro als voeringsstof voor jassen, vesten en meer!